Add Your Heading Text Here

DESPRE PROCEDURĂ

Terapia PRP în Dermatologie

Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP – Platelet-Rich Plasma), sau preparat autolog cu plasmă condiționată, reprezintă una dintre cele mai moderne opțiuni de tratament. Terapia celulară de tip PRP se adresează afecțiunilor musculoscheletale și presupune injectarea în articulație sau tendoane a plasmei îmbogățită în trombocite. Concentrația crescută de factori de creștere din PRP recrutează și accelerează proliferarea celulelor reparatorii și are un răspuns biologic proinflamator. Astfel excludem folosirea unor medicamente de sinteză sau farmaceutice cu efecte secundare. 

Arii de tratament

PRP cu aplicabilitate în afecțiuni precum:

Tratamente cosmetice

⇾ terapia semnelor de îmbătrânire cutanată: riduri, pete pigmentare;
⇾ hidratarea si marirea buzelor
⇾ terapia cicatricilor post-acnee;
⇾ accelerarea proceselor de refacere a pielii după tratamente agresive;
⇾ revitalizarea pielii pe față, gât, decolteu, mâini (pentru a contracara lipsa de elasticitate și fermitate);
rehidratarea pielii uscate, fotoîmbătrânite

Alopecie sau căderea părului

Alopecia sau caderea parului este o afectiune foarte frecventa in populatia generala, cu un impact semnificativ asupra calitatii vietii si a increderii in sine. Tratamentul corect al alopeciei, se bazeaza in primul rand, pe diagnosticul etiologic corect, stabilit de medicul dermatolog. Caderea parului poate fi cauzata de anumite deficite metabolice (de fier, proteine, vitamine, minerale), de afectiuni endocrine sau autoimune, de anumite suferinte locale cutanate sau sistemice, de consumul anumitor medicamente, si nu in ultimul rand, de factori genetici. Revin asupra importantei consultului dermatologic in ceea ce priveste diagnosticul si tratamentul alopeciilor, atat localizate cat si generalizate.

Psoriazis

Există mai multe tipuri de psoriazis, iar fiecare formă prezintă anumite caracteristici unice care permit medicului dermatolog să determine ce tip sau tipuri de psoriazis prezintă un pacient. În anumite cazuri se prelevă o biopsie de piele pentru a ajuta la confirmarea diagnosticului. Nu există boală dermatologică cu mai multe tratamente decât psoriazisul, așa încât pacienții trebuie să fie încrezători și să se prezinte la medicul dermatolog pentru a beneficia de cel mai modern tratament psoriazis.

QNA

Întrebări frecvente

Suntem aici să vă răspundem la orice nelămurire. În cazul în care nu găsiți răspuns la toate întrebările dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați.

Pentru obținerea plasmei se folosesc dispozitive medicale ce au certificarea europeană actuală. Se obține plasma din sângele propriu, prin centrifugare timp de 5-7 minute.

Procedura se efectueaza in regim de ambulatoriu (in cabinetul de consultatii), nu necesita spitalizare. Durata aproximativa a procedurii este de 30 minute. 

Se recomandă că în preziua și dimineață injectării să se hidrateze suficient (să bea 2-3 litri de apă), să reducă consumul de cafea (poate consumă o cafea dimineață), astfel încât să îmbunătățim calitatea sângelui recoltat. Dacă în perioada în care urmează să facă tratamentul, are o infecție activă în organism (abces dentar, infecție urinară, tract digestiv, viroză) sau urmează un tratament prelungit cu medicație antiinflamatorie, se va întârzia procedura, până în momentul în care condiția biologică o va permite.

Procedura nu este dureroasă, pacientul se deplasează fără mijloace de sprijin sau imobilizare (nu este nevoie de cârje sau de orteză). După efectuarea procedurii (postinfiltratie) se recomandă aplicarea la locul injectării a unei pungi cu gheață de 2-3 ori pe zi și reducerea eforturilor fizice.

Vreau să mă programez la o consultație

Nu sunt sigur că tratamentul cu PRP îmi este potrivit.