Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP – Platelet-Rich Plasma), sau preparat autolog cu plasmă condiționată, reprezintă una dintre cele mai moderne opțiuni de tratament în cele mai multe probleme articulare. Terapia celulară de tip PRP se adresează afecțiunilor musculoscheletale și presupune injectarea în articulație sau tendoane a plasmei îmbogățită în trombocite. Concentrația crescută de factori de creștere din PRP recrutează și accelerează proliferarea celulelor reparatorii și are un răspuns biologic proinflamator. Astfel excludem folosirea unor medicamente de sinteză sau farmaceutice cu efecte secundare.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
sau condromalacia genunchiului, artroză soldului, a gleznei sau de umăr
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.
ale umărului (coafa rotatorie), ahileana, epicondilite (tennis elbow), tendinitele genunchiului (tendon rotulian/ cvadriceps/ tract iliotibial), leziuni sportive (tendinita lui Ahile),
Terapia PRP pentru artroza genunchiului are două obiective terapeutice principale. Una este reducerea inflamației și ameliorarea durerii de la deformările artritei. Al doilea este de a suprima progresia deformării din cauza uzurii cartilajului.
Suntem aici să vă răspundem la orice nelămurire. În cazul în care nu găsiți răspuns la toate întrebările dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați.
Pentru obținerea plasmei se folosesc dispozitive medicale ce au certificarea europeană actuală. Se obține plasma din sângele propriu, prin centrifugare timp de 5-7 minute.
Procedura se efectueaza in regim de ambulatoriu (in cabinetul de consultatii), nu necesita spitalizare. Durata aproximativa a procedurii este de 30 minute.
Se recomandă că în preziua și dimineață injectării să se hidrateze suficient (să bea 2-3 litri de apă), să reducă consumul de cafea (poate consumă o cafea dimineață), astfel încât să îmbunătățim calitatea sângelui recoltat. Dacă în perioada în care urmează să facă tratamentul, are o infecție activă în organism (abces dentar, infecție urinară, tract digestiv, viroză) sau urmează un tratament prelungit cu medicație antiinflamatorie, se va întârzia procedura, până în momentul în care condiția biologică o va permite.
Procedura nu este dureroasă, pacientul se deplasează fără mijloace de sprijin sau imobilizare (nu este nevoie de cârje sau de orteză). După efectuarea procedurii (postinfiltratie) se recomandă aplicarea la locul injectării a unei pungi cu gheață de 2-3 ori pe zi și reducerea eforturilor fizice.
Nu sunt sigur că tratamentul cu PRP îmi este potrivit.